"FÅRJAGLOV"

konstnären Peter Johansson

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

När Baltzar von Platen beskrev de många nya synintryck som skulle kunna beskådas av allmänheten längs Göta kanal, tänkte han sig alla sorters fartyg från när och fjärran som seglade genom landskapet. Färger, former, farkoster och upplevelser som man inte sett maken till tidigare…

Under hösten 2006 när Visioner vid Vatten klarat av att genomföra de fyra fasta konstgestaltningar som avtalats med de östgötska kommunerna, restes frågan om en ytterligare konstinsats. Vad kunde bli en konstnärlig stafettpinne som inspirerade kommunerna vid kanalen I Västergötland att initiera en motsvarande insats.


Vilken sorts konstverk skulle kunna ge den inspirationen?  Kanske något helt annat än det vi arbetat med dittills – i form av platsrelaterade fasta verk… Ett konstverk i rörelse?!  Som visuellt knyter samman Göta kanals östra och västra sidor och svarar mot Baltzar von Platens upplevelsevision.
En konstnär som arbetar på ett överraskande och fantasifullt sätt är Peter Johansson. Han har ofta bearbetat bilden av Sverige, våra traditioner och synliggjort underströmmar i vår kultursyn.